Info/Aktuellt

Minnesträff

Onsdag den 21 augusti kl 13 på Kubikenborgs skola

Kom och dela med dig av minnen i allt från Skönsmon, Kubikenborg och Fläsian. Tag gärna med foton om du har.

Nästa medlemsmöte den 4 september kl 13 Kubikenborgs skola

NYTT OM MINNESSTENEN, SE ”NYA KUBIKENBORG OCH SKÖNSMON”

Kubenskolans Dag den 15 juni 2019

Foto: Björn Åberg

Kubendagen med tillhörande årsmöte besöktes av drygt 40 talet medlemmar och mötet hölls i gamla matsalen, nu Finska föreningen. Kluriga frågor och några lekar ordnades av Rune Östberg på fd. brännbollsplanen utan för skolan. Senare på kvällen var det ca 30 talet gäster som minglade och hade trevligt med bl.a. dans till Christers suveräna orkester ibland förstärkt med vokalissa och Herbert på violin.

Vill du blir  medlem, se uppgifter längre ner denna sida.

Varför hamnar man på den gamla hemsidan ibland? Det blir så
om du använder adressen kubenskolan.se – rätt är att använda www.kubenskolan.se

Ann o Ewa fortsätter  sitt arbete om ”Beredskapsåren”. Christina Englund önskar få in skolfoton från Kubikenborg. För Skönsmon skola var i det närmaste komplett med bilder. Har du frågor kontakta mig Ewa Eriksson 070-6162172.

Hittade info om denna trevlig utflykt på Kulturmagasinet. /Ewa

”Från Fläsian till industrisamhälle” på cykel genom historien.
Tisdag den 28 maj kl 17:30, startade vi, ett 10 tal cyklister vid Kumo strax söder om Kubal.
Ciceron var Ulrika Stenbäck från Sundsvalls museum och i samarbete med Svartviksdagarna. Ulrika berättade och visade bilder på vackra byggnader, café och hotell, arbetarbostäder och hur samhället har byggts upp och förändrats genom många årtionden.  Allt mellan Kumo och Svartviksminnen, samt mycket annat intressant berättades.

……………………………………………………………………………………………………………………………….

Norrlands modernaste jordbruk på Kubikenborg, se ”Historia om sågv…….”

Vi söker berättelser från beredskapsåren i områdena kring Kumo, Fläsian, Kubikenborg och Skönsmon. Skicka till ewaer@telia.com,  Ewa Eriksson eller af@bredband2.com, Ann Fredbäck. Kanske Du har någon släkting eller granne som kan berätta för dig. Vi försöker sammanställa vad som hände i vårt område då.

EFTERLYSNING: Vi vet att finska krigsbarn kom till Kubikenborgs herrgård
i januari 1942, att det var mellan 25 och 30 barn. Vi söker mer information
om denna händelse och hoppas på att Du kanske kan hjälpa oss på något vis.  Se mejladresser till Ann och Ewa i text ovanför.

Med bilder fakta och berättelser har vi sammanställt två skrifter med tillhörande DVD. ”Kubikenborg i centrum, förr och nu” 2012, samt ”Skönsmon förr och nu” 2014. Vi hoppas att kunna sammanställa ytterligare en skrift, för det finns mycket kvar att berätta. Var med du också.

………………………………………………………………………….

”PÅMINNELSE” Kubikenborgs skola finns nedgrävd på torget i Sundsvall.
Under hela milleniumåret 2000 utfördes en daglig rutin på torget. Till vackert ljudande klockspel från Stadshuset, överräcktes och grävdes olika minnessaker ner, bl.a. en lista på alla elever som genom åren gått i första klass på Kubikenborgs skola. Så under en av de blå plattorna på torget finns vi, första kluddare från Kubenskolan.

…………………………………………………………………………………………………………………………..

Observera att mötesdagar är ONSDAGAR som gäller i fortsättningen.

Har du frågor, ring ordf.  Björn Åberg 070-2426020

Gästboken på gamla hemsidan är inaktuell och går inte att ändra på!

All aktuell info visas här. Vill Du har något publicerat på hemsidan,
skriv till mig ewaer@telia.com. alt ring 070-6162172.

Vår nya hemsida skall anpassas till läsning i datorn, i mobilen och på läsplattan. Sidorna ser därför olika ut i olika medier.

Medlemsavgiften är 100 kronor per år att betalas till plusgiro 403505-1 Kubikenborgs skolas intr.för.

Vänligen ange alltid namn och adress på talongen eller i meddelandet /internetbanken.

Avgift som betalas efter den 1 okt. gäller det året ut och nästkommande år.

Två gånger per år skickas ett meddelande ut till alla medlemmar, inför julen och till årsmötet.

Kontaktperson till förening: Ann Fredbäck 060-587238

Kontaktperson hemsidan: Ewa Eriksson 060-577093 eller 070-6162172,  ewaer@telia.com

Kubikenborgs skolas styrelse 2019

Ordf.                  Björn Åberg

Ledamöter:     Elisabeth Wågberg kassör

Christina Englund   sekr.

Birgitta Åberg

Rune Östberg

Ann Fredbäck

Eva Engman

Suppleanter    Guy Cardell

Ove Engman

Elisabeth Norrström

Sven Hultman utsågs till hedersledamot i styrelsen.